(Projects)

Billi Chu

(Perth Airport)

As part of a tenancy upgrade in the current Qantas Domestic terminal at Perth Airport, the client sought to introduce two new distinct food brands into one operating space – Billi Chu & The Foodstore.

Working with a limited and very defined budget, the design solution presented was to use the lowered ceiling area as a focal definition to the space to create sightlines and attention into the area. The tenancy footprints backed into one another, creating one operating space, but essentially look away from each other. Customer traffic was drawn through the space using sightlines, colour, texture and pattern. Using devices such as the flooring provided the opportunity to draw diners into the space by following the diagonally placed timber boards which graduate into a darker tone.

Billi Chu is a colourful, vibrant space enlisting yellow and fluorescent orange against a graphic backdrop. Sheets of ply panelling are overlaid with Asian street style posters, with both the design and food offering acknowledging Perth’s close proximity to Asia. Movement and depth are added to this via the inclusion of LCD screens depicting Asian street scenes fitted into the ply panelling The overall effect is a lively, immersing space with the ability to, momentarily, transport the diner to an authentic Asian St.

Delaware North Companies (Client)
Qantas Domestic Terminal, Perth Airport (Location)
2014 (Completed)

X